zaterdag, 18. juli 2015 - 12:15 Update: 18-07-2015 14:09

Spookrijder (73) veroorzaakt chaos op A1

Spookrijder veroorzaakt chaos op A1
Foto: Archief EHF
Muiden

Zaterdagochtend is een spookrijder de A1 ter hoogte van de Vechtbrug opgereden waarbij het gelijk mis ging: 3 auto's werden geraakt en er zijn gewonden gevallen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Van Amsterdam naar Amersfoort zijn drie rijstroken afgesloten, verkeer kan van de wisselbaan gebruik maken. Bij het ongeval zijn meerdere gewonden gevallen, waarbij de brandweer ingezet is om enkele gewonden uit hun auto te bevrijden. De spookrijder is een 73-jarige man uit Naarden, Hij is gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Hoelang de afhandeling gaat duren is niet bekend.

Update 10:43 uur

Alhoewel de wisselbaan open is, zorgen kijkers onbedoeld voor een lange file van 5 kilometer. Dit levert al gauw een vertraging op van 25 minuten.

Verkeer richting Amersfoort kan beter vanaf de A10 via de A2, A12, A27 en A28 rijden, dus via Utrecht. Volg hiervoor de borden Utrecht en daarna Arnhem.

Update 10:56 uur

Inmiddels is bekend dat een oudere man de afrit bij Muiden opgereden is waarna het ongeluk ontstond. Minimaal 3 voertuigen hebben schade opgelopen en er zijn meerdere personen met letsel. Ten minste 1 persoon moest door de brandweer bevrijd worden. De bergingswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

In 2013 vond er op dezelfde plek een (dodelijke) aanrijding plaats veroorzaakt door een spookrijder, toen was een bestuurder richting Amsterdam de afrit opgereden.

Update 11:43 uur

De bergingswerkzaamheden zijn afgerond, de rijbaan is vrijgegeven. De 6 kilometer file kan nu gaan oplossen.

Provincie:
Tag(s):