zondag, 19. juli 2015 - 11:14

'Recordstart Vierdaagsefeesten'

andre hazes jr.op bomvolle waalkade
Nijmegen

Op maar liefst twee locaties in de binnenstad van Nijmegen werd het startschot gegeven voor Vierdaagsefeesten 2015. Dankzij het mooie weer liep Nijmegen al 's middags vroeg vol. Tegen 19.00 uur barstte de stad al op de eerste dag van Vierdaagsefeesten bijna uit haar voegen. De sfeer was prima en relaxed; een heerlijke zomeravond. Het was nog nooit zo druk op de eerste avond met 197.000 bezoekers!

Na de opening van de Kidsloop vond de jaarlijks terugkerende, en spectaculaire opening van Vierdaagsefeesten plaats in de Stevenskerk. De kerk zat nog nooit zo vol met ruim 800 gasten. Bestuursvoorzitter van Vierdaagsefeesten Walter Hamers benadrukte het belang van gastvrijheid tijdens Vierdaagsefeesten. Burgemeester Bruls onthulde samen met kunstenares Ardi Brouwer de traditonele Nijmegen Prent van 2015.

Dweilorkesttreffen op de Ganzenheuvel

Na het vallen van de avond zagen we dit jaar voor het eerst het Dweilorkesttreffen op de sfeervolle Ganzenheuvel. Al vroeg stroomde het plein vol met bezoekers die hun hand niet omdraaiden voor een avondje dweilen. Een bruisende en swingende avond, waarbij soms afwisselend en soms tegelijkertijd vier topdweilorkesten hun muzikale kunnen tentoonspreidden. 

Provincie: