maandag, 20. juli 2015 - 11:47 Update: 20-07-2015 13:21

Baron 1898 heeft nog steeds kuren, technici Efteling nog druk bezig

Technici nog bezig met storing nieuwe achtbaan Efteling
Foto: Archief EHF
Kaatsheuvel

Achtbaan Baron 1898, de nieuwste attractie van de Efteling is ook maandag nog gesloten. Al vanaf zondag kampt de achtbaan met een nieuwe storing.

Technici denken dat ze de oorzaak van de storing wel hebben gevonden, maar zijn nog altijd bezig met het verhelpen van die storing. Hoelang dat nog gaat duren, durft het park in Kaatsheuvel nog niet te zeggen., zo meldt Omroep Brabant maandag. Een woordvoerster: 'Onze technici en externe adviseurs hebben tot gisteravond laat doorgewerkt en zijn er nog volop mee aan de gang.' Maandag zal ook de leverancier naar de storing kijken.

Een woordvoerster van de Efteling over de storing: 'Zo'n attractie is een complexe machine vol technische snufjes en sensoren voor de veiligheid.' Omdat de Baron 1898 nog zo nieuw is, weten de monteurs niet direct de oplossing voor iedere foutmelding.

Op 1 juli werd Baron 1898 in bedrijf genomen. Het is de zesde achtbaan in het park met als hoogtepunt een vrije val van 37,5 meter. Vorige week maandag moesten de bezoekers van de achtbaan worden bevrijd, toen ze op zo'n 30 meter vast kwamen te zitten. Dat lukte uiteindelijk pas na drie kwartier.

Provincie: