maandag, 20. juli 2015 - 17:06 Update: 20-07-2015 17:22

CPNB introduceert een nieuwe prijs: Het Gouden Kookboek

CPNB introduceert een nieuwe prijs: Het Gouden Kookboek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) start meteen nieuwe prijs voor het ‘beste kookboek van de Lage Landen’: Het Gouden Kookboek, een jaarlijkse prijs voor het beste en mooiste kookboek van Hollandse of Vlaamse bodem. Dit heeft de CPNB maandagmiddag bekendgemaakt.

Kookboekenweek

Van maandag 26 oktober t/m zondag 1 november 2015 start de CPNB met de eerste Kookboekenweek. De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dat heeft o.a. te maken met de trend van gezonder en eerlijker willen eten. 

Ook de aandacht voor koken in de diverse media is toegenomen en draagt bij aan de creativiteit van de consument in de keuken. Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. 

Vakjury

De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken). 

Uitgevers kunnen hun oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken, die zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015, inzenden. De jury kiest hieruit drie genomineerden. Eén van de genomineerden ontvangt de onderscheiding Het Gouden Kookboek. De uitgever van het winnende boek mag de titel in combinatie met het jaartal voor onbeperkte tijd dragen.

Provincie:
Tag(s):