maandag, 20. juli 2015 - 20:24

Ernstig verwarde jongen verwondt agenten

Ernstig verwarde jongen verwondt agenten
Foto: Archief MV
Zeist

De politie heeft maandag 20 juli in Zeist een ernstig verwarde jongen moeten boeien om te voorkomen dat hij zichzelf of anderen ernstig verwondde.

Rond 11.00 uur  zien agenten vanuit het politiebureau aan de Utrechtseweg dat een jongen kennelijk een conflict had met zijn vader. Dit leidde tot een worsteling tussen hen waarbij de jongen in de bosjes terecht kwam. Te hulp schietende agenten werden geconfronteerd met een ernstig verwarde jongen die zichzelf met zijn vuisten en takken in het gezicht sloeg. Agenten probeerden met hem contact te maken maar dit lukte geheel niet. Mogelijk zat de jongen in een psychose.

Agenten gewond

Om te voorkomen dat hij zichzelf nog meer letsel zou toebrengen, hebben agenten de 13-jarige jongen uit de bosjes getrokken. De knaap verzette zich daarbij hevig waarbij agenten tot bloedens toe werden gebeten en gekrabd. Na heel veel moeite lukte het om de jongen te boeien waarbij hij nog steeds probeerde zichzelf letsel toe te brengen door hard met zijn hoofd op de straat te bonken. De jongen is overgedragen aan de hulpverlening. De agenten liepen bijt- en krabletsel op aan armen en handen. Zij zijn hiervoor behandeld

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):