dinsdag, 21. juli 2015 - 8:27 Update: 21-07-2015 18:51

Dodelijk slachtoffer na grote brand portiekwoning Den Haag

Dode en gewonden bij grote brand in Den Haag
Foto: Archief BON ter Illustratie
Den Haag

In de nacht van maandag op dinsdag heeft in het centrum van Den Haag een grote brand gewoed. Bij de brand, die ontstond in een portiekwoning aan de Torenstraat, is een man om het leven gekomen. Dit meldt Politie Haaglanden op Twitter.

Verder zijn er ook drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen zou er ernstig aan toe zijn, zo melden verschillende media dinsdag.

De brand brak rond twee uur uit op de eerste etage. Volgens de brandweer was het een heftige brand en konden zij er maar moeilijk bijkomen. De man , die uit het brandende pand werd gehaald, is buiten nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De brand brak op eerste verdieping uit, maar sloeg ook over naar de tweede verdieping. De omliggende woningen zijn ontruimd. De brandweer laat weten dat er 33 mensen op een nabijgelegen politiebureau zijn opgevangen.

Sommige bewoners konden dinsdagochtend terug naar huis, maar 12 woonruimtes zijn niet meer toegankelijk. De gemeente zorgt voor andere  woonruimte.

Zes politieagenten die de brandweer hielpen hadden last van de rook die ze hadden ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld.

Omdat het pand zowel aan de voor- als achterkan lastig te bereiken is, werden veel hulpdiensten opgeroepen en werden veel tankautospuiten ingezet. De brand is inmiddels onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):