dinsdag, 21. juli 2015 - 19:22 Update: 21-07-2015 20:38

Bij Apenheul lopen weer twee gouden leeuwapen tussen de bezoekers

Bij Apenheul lopen weer twee gouden leeuwapen tussen de bezoekers
Foto: Apenheul
Apeldoorn

Er lopen weer gouden leeuwapen tussen de bezoekers van de Apenheul in Apeldoorn. dit heeft het dierenpark dinsdag bekendgemaakt.

'Onlangs arriveerden een nieuw mannetje en vrouwtje, die ondertussen lekker loslopen tussen de bezoekers en hun verblijf volop ontdekken. Je kunt ze bewonderen aan het einde van de looproute door Apenheul. Daar delen zij hun verblijf met de rode titi’s, manteltamarins en zwartoor-oeistiti’s', aldus de Apenheul

Extra beveiliging

Het is niet voor het eerst dat deze zeldzame dwergaapjes in de Apenheul zijn te bewonderen. Vorig jaar kreeg het dierenpark een flinke tegenslag te verwerken toen vijf gouden leeuwapen uit hun verblijf werden gestolen. Helaas zijn ze tot op heden niet teruggevonden. Het park heeft direct maatregelen getroffen en de beveiliging aangescherpt.

Fokprogramma

De diefstal is voor de Apenheul geen reden om te stoppen met het houden van gouden leeuwapen. De Apenheul speelt een belangrijke rol in het fokprogramma van gouden leeuwaapjes. In de jaren ’80 en ’90 heeft het meegewerkt aan een succesvol programma om de gouden leeuwapen in het wild te herintroduceren.

Provincie: