woensdag, 22. juli 2015 - 12:44 Update: 22-07-2015 14:11

Onderzoek na overlijden zwarte vrouw in Amerikaanse politiecel na arrestatie

Politie VS opnieuw in de verlegenheid gebracht na dood zwarte vrouw
Foto: Screenshot Youtube
Texas

In de Verenigde Staten is na een arrestatie opnieuw opschudding ontstaan over de dood van een zwarte vrouw.

De vrouw werd door de politie van Texas aangehouden en opgesloten vanwege het niet aangeven van de richting. Drie dagen na het incident werd ze dood in haar cel aangetroffen. Tijdens haar aanhouding is op vrijgegeven beelden te zien en te horen hoe een klein verkeersincident ontaardt in een onnodig groot incident.

Sandra Bland werd aan de kant gezet, omdat ze haar richtingaanwijzer niet had gebruikt toen ze van rijvak wisselde. De 28-jarige vrouw betwistte de inschatting van de politieagent en toen die haar vroeg uit te stappen, weigerde ze dat.

Uiteindelijk werd de vrouw met veel geweld aangehouden en naar een cel overgebracht waar ze drie dagen later dood werd aangetroffen. De politie verklaard dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd, maar de familie van het slachtoffer gelooft dat verhaal niet. 'De jonge vrouw was op weg naar haar nieuwe baan aan de universiteit en zou geen zelfmoordneigingen hebben gehad'.

De agent is inmiddels geschorst en er is een diepgaand onderzoek beloofd. In de VS zijn er de afgelopen tijden meer donkergekleurden mensen omgekomen door onnodig hard optreden van de politie.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):