woensdag, 22. juli 2015 - 15:42 Update: 22-07-2015 17:13

Zes maanden celstraf voor vrouw die terroristische organisatie financierde

Vrouw die terroristische organisatie financierde krijgt 6 maanden celstraf
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Woensdag heeft de rechtbank in Rotterdam een vrouw, die verdacht wordt van het overmaken van geldbedragen aan een terroristische organisatie, een celstraf van 6 maanden cel opgelegd. Dit meldt de rechtbank Rotterdam woensdag.

Islamic Jihad Group

Het geld is overgemaakt naar de Islamic Jihad Union (ook wel Islamic Jihad Group). Deze organisatie is als terroristische organisatie aangemerkt. Volgens de rechtbank heeft verdachte kunnen weten dat haar betalingen bestemd waren om de gewapende jihad te ondersteunen. De verdachte heeft hiermee nationale en internationale wetten overtreden.

De rechtbank acht niet bewezen dat de verdachte, door het doen van de betalingen, zelf heeft willen deelnemen aan een terroristische organisatie. Ook is niet aangetoond dat verdachte zelf lid is (geweest) van een verboden terroristische organisatie. Zij heeft een relatie gehad met een man die lid is van een dergelijke organisatie. Dit maakt haar volgens de rechtbank niet automatisch zelf een terrorist.

Video

Verder zijn bij de verdachte videobestanden en documenten aangetroffen die betrekking hebben op de gewapende jihad. De rechtbank leidt hier niet uit af dat de verdachte deze bestanden en documenten heeft bekeken met een terroristisch oogmerk.