donderdag, 23. juli 2015 - 9:07 Update: 23-07-2015 10:52

FC Twente stelt drie punten veilig met saneringsplannen

KNVB keurt sanering FC Twente goed, schuld nu 90 miljoen
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De KNVB heeft het zogeheten 'plan van aanpak' van FC Twente, waarin de club aangeeft hoe het zijn schulden gaat saneren, goedgekeurd. De schuld van de Tukkers is nu overigens opgelopen tot 90 miljoen euro.

Drie punten veiliggesteld

Maar het ingediende plan, dat volgens de officiële lijnen van een Categorie 1-club opgesteld moest worden, heeft een 'go' van de Nederlandse voetbalbond gekregen. Daarmee is de licentie van FC Twente veilig gesteld en de dreiging van nog eens drie punten in mindering aan het begin van de nieuwe competitie van tafel. Afgelopen seizoen werden FC Twente in totaal zes punten afgepakt, omdat de club zich niet hield aan de met de KNVB gemaakte afspraken over schuldsanering.

Begroting tien miljoen omhoog

Daardoor was ingrijpen de afgelopen weken noodzakelijk. Financieel directeur Gerald van den Belt geeft op de website van de club tekst en uitleg. Zo gaat de begroting met tien miljoen euro omlaag en gaat de club werken met een begroting van 35 miljoen euro. 

'We gaan uit van een begroting van 35 miljoen en richten ons erop om in het seizoen 2016/2017 terug te keren in Categorie 2. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er nog heel veel gebeuren, maar het is goed om te constateren dat we vanaf het begin van dit jaar al belangrijke stappen hebben gezet. Toch zal iedereen zijn steentje moeten blijven bijdragen', meldt de club tegenover TC/Tubantia.

De club uit Enschede gaat volgens TC/Tubantia bij een buitenlandse bank 10 miljoen euro lenen om zijn crediteuren en de belastingdienst te kunnen betalen. Het afgelopen seizoen werd afgesloten met een verlies van 1 miljoen euro, waar op een winst van 7 miljoen was gerekend. Het totale operationeel resultaat na rente is 8 miljoen negatief. De cijfers kostten voorzitter en algemeen directeur Joop Munsterman diens functie.

Categorie:
Provincie: