donderdag, 23. juli 2015 - 11:38 Update: 23-07-2015 11:44

Ziekenhuis Amstelland continueert voor zesde jaar op rij goede borstkankerzorg

Ziekenhuis Amstelland continueert voor zesde jaar op rij goede borstkankerzorg
Foto: Archief EHF
Amstelveen

Ook in 2015 heeft Ziekenhuis Amstelland het roze lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit meldt Ziekenhuis Amstelland donderdag.

Het ziekenhuis voldoet aan de criteria en behoort daarmee tot de 78 ziekenhuizen die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan dat Ziekenhuis Amstelland zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Deze criteria zijn bedoeld om de borstkankerzorg in Nederland te optimaliseren. In 2015 was er speciale aandacht voor de mate waarin, en manier waarop, de gevolgen van behandelingen worden besproken met de patiënt. 

Ziekenhuis Amstelland en het mammateam zijn met recht trots op het roze lintje, dat al voor het zesde jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Kortom: aangenaam dichtbij.