donderdag, 23. juli 2015 - 17:14 Update: 23-07-2015 18:06

Politie toont foto's relschoppers Schilderswijk online en op tv

Politie gaat foto's van relschoppers Schilderswijk online zetten
Foto: Archief bon
Den Haag

De politie gaat aanstaande woensdag foto's van relschoppers in de Haagse Schilderswijk online plaatsen en vertonen in een opsporingsbericht na de nieuwsuitzending van Omroep West. Dit meldt de politie, die een aantal verdachten nog niet heeft herkend en kunnen oppakken, donderdag.

De politie onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag de ongeregeldheden in de Schilderswijk op maandag 29 juni, dinsdag 30 juni, woensdag 1 juli en donderdag 2 juli. 

Er zijn tientallen personen aangehouden en inmiddels zijn er ook al meerdere relschoppers voor de rechter verschenen en bijna allemaal zijn zij veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen.

De politie heeft beelden van enkele tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden en is naar hen op zoek. Het gaat om personen die verdacht worden van openlijk geweld zoals het stenen gooien naar de politie, brandstichting, opruiing en diefstal door plundering van winkels.

Wie betrokken is geweest bij de ongeregeldheden heeft de keuze zich vrijwillig te melden bij een politiebureau in de buurt. Op woensdag 29 juli zullen de beelden van de eerste tien verdachten op politie.nl worden getoond en in een opsporingsbericht op Omroep West.

Provincie:
Blik op 112: