vrijdag, 24. juli 2015 - 8:57 Update: 25-07-2015 9:52

Noodverordening vanwege asbest na grote brand basisscholen Rijswijk

Grote brand is basisscholen in Rijswijk
Foto: fbf
Rijswijk

Bij de grote brand in een scholencomplex in Rijswijk vrijdagochtend is asbest vrijgekomen. Dit meldt de gemeente Rijswijk vrijdag. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en het afgezette gebied rond de school vanwege de asbest niet te betreden.

De brand werd gemeld rond 06.00 uur door een voorbijganger. In het complex zitten twee basisscholen. Rond 11.30 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. 

Asbest

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De brandweer is daarom een asbestprocedure opgestart. Een speciale meetploeg hield de concentratie in de rook in de gaten. De basisscholen liggen midden in een woonwijk. De brandweer gaat gezien de vakantietijd er vanuit dat niemand in het gebouw aanwezig was. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.  

Noodverordening

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn naast de politie ook nog twee bewakers met honden ingezet om de woningen aan de Wijnandt van Elststraat te bewaken. De bewakers zijn ook zaterdag nog aanwezig om de woningen te bewaken. De noodverordening is nog steeds van kracht. Dit betekent dus verboden toegang binnen het afgebakende gebied. De politie is aanwezig om hier toezicht op te houden.

Evacuaties

De gemeente Rijswijk zal, zodra er informatie bekend is over het schoonmaken van de Wijnandt van Elststraat, hier de bewoners verder over informeren. Het is op dit moment dus nog onbekend wanneer bewoners van de Wijnandt van Elststraat terug kunnen keren naar hun woning.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):