vrijdag, 24. juli 2015 - 9:01 Update: 26-07-2015 11:27

Afgelopen week nog eens 5 aanhoudingen na rellen Schilderswijk

Foto van mobiele eenheid busjes | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het rechercheteam dat een onderzoek is gestart naar de ongeregeldheden in de Schilderswijk hield deze week nog eens vijf verdachten aan. Eerder deze maand werden al 11 verdachten in dit onderzoek aangehouden.

Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk werd een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie samengesteld dat zich bezighoudt met het onderzoek naar gepleegde strafbare feiten. Dit team hield deze week nog eens vijf verdachten aan. Het gaat om een 49-jarige man uit Leeuwarden, een 20-jarige man uit Den Haag, een 14-jarige meisje uit Gemert, een 22-jarige man uit Bunnik en een 17-jarige jongen uit Den Haag.

Strafbare feiten

De politie hield de 49-jarige man uit Leeuwarden aan op verdenking van bedreiging en smaad. Het 14-jarige meisje is aangehouden op verdenking van bedreiging via social media. De 20-jarige Hagenaar werd aangehouden voor zowel bedreiging als opruiing en een 17-jarige jongen uit dezelfde woonplaats is aangehouden voor betrokkenheid bij de plundering van een winkel tijdens de ongeregeldheden in de Schilderswijk. De 22-jarige man uit Bunnik hield de politie afgelopen week aan op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen en brandstichting.

Provincie:
Blik op 112: