vrijdag, 24. juli 2015 - 9:09 Update: 25-07-2015 16:13

Code Rood, Oranje en Geel voor gevaarlijk zomerse storm

KNMI waarschuwt voor zeer zware storm
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
KNMI waarschuwt voor zeer zware storm
Foto: Archief FBF
De Bilt

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer zaterdag en heeft daarom code Roodafgegeven voor de kustprovincies, code Oranje voor de provincies Utrecht ene Noord-Brabant en code Geel voor de rest van het land. Zaterdag is er kans op zware windstoten, met name in de kustprovincies.

Zaterdag overdag krijgen met name de kustprovincies te maken met zware windstoten van 80 tot 90 km/uur. Aan het einde van de ochtend het eerst langs de zuidwestkust, gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich via de westkust naar het noordelijk kustgebied en het IJsselmeergebied.

Verkeer dat zaterdag de weg op wil moet rekening houden met zware windstoten. De verwachtingen wijzen steeds meer in de richting van een zomerstorm en zware windstoten. Vooral in de hele noordwestelijke helft van het land is het dan niet verstandig met caravan de weg op te gaan. 

De kans op hinder op de weg door omgewaaide bomen is groot. De bomen staan nog vol in het blad en zijn daarmee een makkelijke prooi voor windstoten. In de avond neemt de wind van het westen uit weer sterk af.

Provincie:
Tag(s):