vrijdag, 24. juli 2015 - 19:14 Update: 24-07-2015 21:04

Tien Amsterdamse jongeren aangehouden wegens teisteren buurt

Foto van jeugdbende | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

De politie heeft vrijdagochtend 24 juli zeven jongeren in de Vogelbuurt aangehouden. Zij zijn aangehouden in verband met o.a. diefstal in vereniging en openlijke geweldplegingen jegens goederen, die de laatste tijd in deze buurt plaatsvonden.

Drie anderen die al vast zaten voor woninginbraken zijn eveneens hiervoor aangehouden.

De politie hield deze actie vanochtend naar aanleiding van diverse meldingen en aangiften. De berichten die de politie bereikten gaven een sfeerbeeld van jongeren die de buurt teisterden. Als buurtbewoners melding deden bij de politie, leek het er op dat de jongeren weer wraak namen door ruiten in te gooien of de buurtbewoners te intimideren.

Maat meer dan vol

Wijkagent René heeft een leidende rol gespeeld bij deze actie: ‘Wat ons betreft is de maat meer dan vol. Deze jongens voelen zich kennelijk heer en meester in deze buurt. Wij gaan voor de veiligheid van de bewoners en nemen al hun meldingen serieus. Nog niet iedereen is opgepakt, meerdere aanhoudingen zullen volgen.’

Meerdere keren aangehouden

In het kader van dit onderzoek hield de politie drie jongens aan die al vast zaten voor woninginbraken. Een vierde verdachte was heengezonden; echter vanochtend is hij opnieuw aangehouden. De twee jongsten komen vanwege hun leeftijd (13) vandaag vrij, de anderen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar blijven voorlopig nog vast zitten.

Provincie:
Blik op 112: