zaterdag, 25. juli 2015 - 14:20 Update: 25-07-2015 16:54

RWS: weggebruikers tussen Den Haag en A'dam ga de weg niet op!

Zomerstorm; omgewaaide bomen, afgebroken takken en veel hinder voor verkeer
Foto: Archief EHF
Leiden

De storm die vanuit het zuiden richting het noorden van het land trekt, zorgt vooral in de westelijke provincies voor veel overlast. Vooral de bomen hebben het met de harde windstoten erg zwaar en waaien om. Ook breken er veel takken van bomen en dit leidt dan weer tot veel overlast voor het verkeer.

Politie:A44 mijden

Op de wegen in de kustprovincies zijn levensgevaarlijke situaties ontstaan door de vele omgewaaide bomen en afgewaaide takken die de wegen soms compleet stremmen. 'Hierdoor ontstaan veel files. In Zuid-Holland zijn de problemen het grootst. Precies in dat gebied staan er daarom nu files op de A4 (vlakbij Burgerveen), op de A12 bij Gouda en op de A27 (Werkendam).  De Politie Haaglanden verzoekt automobilisten de A44 te mijden', meldt de VID zaterdagmiddag.

'Er liggen zoveel takken op de weg dat er geen doorkomen meer aan is. Bovendien wordt het opruimen bemoeilijkt door veel verkeer', aldus de VID.

Brandweer handen vol aan storm

De brandweer en overige hulpdiensten hebben hun handen dan ook vol aan de honderden meldingen die bij hen binnenkomen. 

Update 16.00 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tussen Den Haag en Amsterdam om nu niet de weg op te gaan. De verbindingswegen A4, A4, A12 en A27 staan vol met files vanwege omgewaaide bomen die het verkeer volledig stremmen. 

Update 14:15 uur

Zwaartepunt van de storm verplaatst zich naar Noord-Holland: windstoten tot 120 kilometer per uur nu bij IJmuiden. Op diverse snelwegen waaien takken en bomen om. De situatie op de Noord-Hollandse wegen is erg gevaarlijk. 

Zaterdag overdag hebben met name de kustprovincies te maken met zware windstoten van 80 tot 90 km/uur. Aan het einde van de ochtend het eerst langs de zuidwestkust, gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich via de westkust naar het noordelijk kustgebied en het IJsselmeergebied.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):