zaterdag, 25. juli 2015 - 16:02 Update: 26-07-2015 13:55

Zwarte Cross zaterdag toch enkele uren stilgelegd om storm

Storm en regen kunnen gasten Zwarte Cross niet echt deren
Foto: Frank van den Berg / FBF.nl
Lichtenvoorde

De storm en regen die zaterdag over Nederland trok kwam in de loop van de middag ook over het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

De organisatie had al diverse maatregelen getroffen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Zo waren er door de technische dienst een aantal zeilen weggehaald uit steigerobjecten. Op die manier kon de wind er goed door heen waaien. Een aantal andere decorstukken, waaronder inflatables, werden tijdelijk even naar beneden gehaald. 

De organisatie van de Zwarte Cross stond continu in contact met de weerdiensten en hield de boel nauwlettend in de gaten. Toch heeft de organisatie besloten om rond 16.00 uur het programma stil te leggen vanwege de harde wind. Zaterdagavond werd, toen de ergste storm weer voorbij was, het programma weer hervat.   

Vrijgezellenfeestje

Een groepje jonge vrienden en vriendinnen uit de omgeving van Den Haag en Eindhoven hield zaterdag een vrijgezellenfeestje op de Zwarte Cross. Ze verblijven op de camping waar de storm toch wel enige schade heeft aangericht bij een aantal tenten of iets wat daar voor door moet gaan maar dit mocht de pret niet drukken er moet gefeest worden. En met deze stemming leken de storm en de regen de gasten van de Zwarte Cross niet echt te deren. 

Provincie: