zondag, 26. juli 2015 - 10:30 Update: 26-07-2015 13:52

Honderden gedupeerden na aankoop niet bestaande vliegtickets

Honderden gedupeerden na aankoop niet bestaande vliegtickets
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Naar schatting enkele honderden consumenten zijn het slachtoffer geworden van oplichters die niet bestaande vliegtickets hebben verkocht. Dit heeft het Juridisch Loket bekendgemaakt.

Het Juridisch Loket signaleert de laatste tijd veel klachten over het online boekingskantoor CasaSky. Deze Duitse ondernemer verkocht spookvliegtickets naar Marokko en annuleerde in juli alle vluchten.

Alle geboekte vluchten geannuleerd

Vanwege de aantrekkelijk lage prijzen boekten veel Belgische en Nederlandse consumenten via casasky.net. Het online boekingskantoor gevestigd in Keulen (Duitsland) verkocht niet bestaande tickets van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nador (Marokko). Casasky liet onlangs weten dat alle vluchten in juli zijn geannuleerd. Gedupeerden lukt het niet meer om in contact te komen met de Duitse ondernemer. 

'Hele families die hun ticket zelfs al vorig jaar boekten, blijven nu teleurgesteld achter in Nederland. De reis waar zij zo lang naar hadden uitgekeken gaat niet door. Een familie kwam er pas op de luchthaven achter dat zij een niet bestaand ticket hadden geboekt', aldus het Juridisch Loket. 

Het Juridisch Loket waarschuwt ook voor boeken via online boekingskantoren Zonfly.nl en Flypersia.de. Deze laatste is gevestigd op hetzelfde adres in Keulen als CasaSky.

Provincie: