maandag, 27. juli 2015 - 17:23 Update: 27-07-2015 17:34

Samsung 'verstopt' draadloze laadfunctie in standaard van monitor

Samsung 'verstopt' draadloze laadfunctie in standaard van monitor
Foto: Samsung
Delft

Samsung introduceert de SE370, de eerste monitor op de markt die mobiele apparaten draadloos oplaadt.

Draadloos opladen mobiel

Dankzij de SE370-monitor werken gebruikers terwijl ze hun mobiele apparaten opladen en zijn ze verlost van onnodige kabels op hun bureau. Het ontwerp sluit naadloos aan bij interieurs van huizen en kantoren. De ultrasmalle rand, de semi-transparante blauwe afwerking en de witte, glanzende behuizing passen in ieder interieur.

Standaard

De Samsung SE370 monitor is uitgevoerd met een draadloos oplaadstation in de standaard. Gebruikers die hun smartphone of tablet op het oplaadgebied plaatsen, laden het apparaat automatisch op. 

Het laadstation werkt met alle mobiele apparaten die de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunen, waaronder de Samsung Galaxy S6. De Qi-standaard is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium (WPC) en is een van de meest gangbare standaarden.

'We vertrouwen steeds meer op mobiele apparatuur om informatie te verkrijgen en te communiceren met anderen. Met deze monitor kunnen we onze mobiele apparaten op een slimmere manier gebruiken en voorkomen we bovendien de rommel van opladers op bureaus in heel Nederland', zegt Erik Swart, B2B Director bij Samsung Nederland. 'Door de integratie van de draadloze mobiele oplaadtechnologie, verbetert de SE370-monitor de efficiëntie, het gemak en de connectiviteit thuis en op het werk.'

Categorie:
Provincie: