dinsdag, 28. juli 2015 - 10:17

Fikse boete voor aanbieders veertien illegale goksites

Foto van gokken op internet | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De bedrijven Total E Soft Limited (Groot-Brittannië) en XKL Limited, alsmede de directeuren van Total E Soft, hebben een boete gekregen van Euro 180.000 van de Kansspelautoriteit. Via veertien websites boden zij illegaal kansspelen aan, gericht op Nederland.

Tussen maart 2014 en juni 2014 werden de veertien websites onderzocht. Zij bleken allemaal te linken aan aanbieder XKL Limited en maakten gebruik van dezelfde software van Total E Soft Limited. De sites waren in het Nederlands gesteld en maakten onder meer gebruik van de Nederlandse vlag. 

De softwareleverancier verweerde zich door te stellen dat de Nederlandse taal was bedoeld als 'extra service voor spelers die buiten Nederland woonachtig zijn, maar de Nederlandse taal prefereren'. 

Inmiddels blokkeren de websites Nederlandse deelnemers, maar dat is onvoldoende om te voorkomen dat het illegaal aanbieden medio 2014 wordt bestraft. De Kansspelautoriteit stelt dat beide bedrijven bewust het risico namen om het Nederlandse verbod op online kansspelen te negeren. 

Op de websites werden zowel casinospelen, digitale gokkasten, poker als sportweddenschappen aangeboden. 
 

Categorie:
Provincie: