dinsdag, 28. juli 2015 - 10:37

Kijkmiddag versieren boten Amsterdam Gay Pride

Kijkmiddag versieren boten Amsterdam Gay Pride
Amsterdam

Het opbouwen en versieren van de tachtig boten van de Amsterdam Gay Pride is begonnen. Komende zaterdag trekt de wereldberoemde parade voor de twintigste keer door Amsterdam. Honderden professionals en vrijwilligers zijn al druk om boten en schuiten om te toveren tot feestelijke prideboten.

Een van de plekken waar hard wordt gewerkt is de Grasweg in Amsterdam, waar onder andere de boten van Defensie, Radio Decibel en van Gay Care wordt opgebouwd. De Gay Care-boot trok vorig jaar veel aandacht met songfestival-winnaar Conchita Wurst.

Zaterdag trekken tachtig prideboten vanuit het Oosterdok via de Prinsengracht naar het IJ. De Canal Parade in Amsterdam is uniek, omdat het de enige gay pride ter wereld op het water is. Traditiegetrouw staan er honderdduizenden toeschouwers langs de kant om de bonte parade voorbij te zien trekken.

Feestelijk voorproefje

Geïnteresseerden kunnen aanstaande vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur een kijkje achter de schermen nemen bij het opbouwen en versieren boten die aan de parade deelnemen. Roestige schuiten van twintig meter worden daar in enkele dagen tijd omgetoverd tot feestelijke prideboten met onder andere confettikanonnen, hoogwerkers, rookmachines, inflatables, muziek en bewegende stellages. Belangstellenden zijn welkom aan de Grasweg 49 in Amsterdam (https://goo.gl/maps/7836z). 

Prideboot

“Het is elk jaar opnieuw een verrassing hoe de boten eruit komen te zien”, zegt Thom van Rijckevorsel van Prideboot.nl. “Aan sommige boten wordt dagenlang van zonsopkomst tot zonsondergang gewerkt om ze op tijd klaar te hebben voor de parade. Het moet elk jaar mooier, spannende en verrassender. Hoger de lucht in, grotere waterkanonnen en nog feestelijker uitgedost. Vrijdag lichten we een tipje van de sluier op en bieden we de mogelijkheid een kijkje te komen nemen bij het opbouwen van de boten.”

Provincie:
Tag(s):