woensdag, 29. juli 2015 - 7:53 Update: 29-07-2015 16:43

Busje met chemicaliën op A12 in brand gestoken na stopteken politie

Autobranden
Foto: Archief bon
Zevenhuizen

Op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen is omstreeks 01.00 uur vanacht een bestelbus uitgebrand. De bestuurder van de bus had het voertuig verlaten en is door de politie niet meer aangetroffen. De brand is door de brandweer geblust. De bus was vermoedelijk geladen met chemicalién. De politie stelt een nader onder zoek in.

Tegen 01.00 uur gaf de bemanning van een surveillance-eenheid van de Landelijke Eenheid de bestuurder van een bestelbus op A12 richting Den Haag een volgteken. Het busje volgde inderdaad maar plotseling zagen de agenten dat de auto flink snelheid verminderde en vlam vatte. Toen de agenten bij de stilstaande en inmiddels hevig brandende bus kwamen bleek de bestuurder al gevlucht te zijn. Er is nog naar de bestuurder gezocht maar die is niet meer aangetroffen.

Vloeistofcontainer

Toen de brand door de brandweer was geblust bleek dat zich in de bus onder andere een grote vloeistofcontainer met vermoedelijk chemicaliën bevond. De nog in de bus aanwezige restanten van vloeistoffen worden uit de bus verwijderd en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. De A12 richting Den Haag is sinds 01.00 uur in zijn geheel afgesloten. Na verwijdering van de bus zal Rijkswaterstaat het wegdek inspecteren en eventueel repareren voordat de weg weer wordt vrijgegeven.

De politie stelt een onderzoek in naar de bus, zijn lading en zijn verdwenen bestuurder.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):