woensdag, 29. juli 2015 - 10:36 Update: 29-07-2015 16:44

52-jarige Amsterdammer gearresteerd na explosie Amsterdam-West

Explosief ontploft in Amsterdam
Foto: Google Maps
Amsterdam

De politie heeft woensdag een 52-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met de explosie van woensdagochtend vroeg in de Fannius Scholtenstraat in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. 'Bij de explosie ontstond materiële schade, niemand raakte gewond', aldus de politie.

Rond 05.00 uur hoorden verschillende omwonenden een enorme knal en zagen zij rook. Uit onderzoek bleek dat een nog onbekend explosief was ontploft. Drie geparkeerde auto's en enkele fietsen raakten beschadigd, bij verschillende woningen zijn de ramen gesprongen en is er glasschade. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en is een sporen- en buurtonderzoek gestart. 

Aanhouding

Net na de explosie werd door getuigen gezien dat een personenauto wegreed. Dit voertuig is inmiddels aangetroffen in het centrum van Amsterdam en afgesleept voor nader onderzoek. De eigenaar van de auto is aangehouden. Het gaat om een 52-jarige Amsterdammer. Uit nader onderzoek moet blijken of én welke rol hij speelt ten aanzien van de explosie. Hij wordt momenteel verhoord.

Getuigen

Het is op dit moment nog niet duidelijk wie er achter de explosie zit. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat omstreeks 04.00 uur ook al een harde knal te horen was. Mogelijk staat dat in verband met de latere explosie, een klein uur later. De politie zoekt getuigen die in de vroege ochtend iets verdachts hebben gezien in of in de ogeving van de Fannius Scholtenstraat . 

Provincie:
Blik op 112: