woensdag, 29. juli 2015 - 11:29 Update: 29-07-2015 20:20

Roemeen met 37 gestolen telefoons op Eindhoven Airport opgepakt

Foto van logo KMar
Foto: fbf
Eindhoven

Afgelopen maandagmiddag heeft de Koninklijke Marechaussee rond 14.00 uur een 39-jarige man uit Roemenië aangehouden die in het bezit was van 37 mobiele telefoons, die vermoedelijk gestolen zijn op het festival Tomorrowland in België.

De verdachte was vanaf Eindhoven Airport onderweg naar Roemenië. Bij controle bleek hij 37 mobiele telefoons bij zich te hebben.  Een deel van de telefoons was verpakt in aluminiumfolie. Hierdoor ontstond het vermoeden dat de telefoons afkomstig waren van diefstal.

Hierop heeft de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat in ieder geval een deel van de telefoons gestolen was tijden het festival Tomorrowland in België afgelopen weekend. Een aantal van de eigenaren is achterhaald. De Koninklijke Marechaussee verzoekt overige gedupeerden waarvan de telefoon op het festival Tomorrowland is gestolen contact op te nemen om aangifte te doen. 

De 39-jarige verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld op verdenking van heling en witwassen. Verder onderzoek zal door de Koninklijke Marechaussee worden verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Provincie:
Tag(s):