woensdag, 29. juli 2015 - 14:00 Update: 29-07-2015 14:29

Platini stelt zich kandidaat voor FIFA

UEFA:Michel Platini stelt zich kandidaat voor FIFA
Foto: Fifa

De UEFA-voorzitter heeft aangekondigd zijn voornemen als kandidaat te staan, en toegezegd om onvermoeibaar werken voor de eenheid en het welzijn van de wereld van voetbal.

De voorzitter van de UEFA, Michel Platini, heeft woensdag officieel bekendgemaakt dat hij zich kandidaat stelt voor het FIFA-voorzitterschap. Dit meldt de UEFA woensdagmiddag.

'Historische beslissingen'

In een brief aan de voorzitters en secretarissen-generaal van de 209 aangesloten verenigingen van de FIFA zei hij: 'Dit was een zeer persoonlijke, zorgvuldig overwogen beslissing, een waarin ik de toekomst van het voetbal heb afgewogen naast mijn eigen toekomst. Ik heb mij ook laten leiden door het gevoel van eigenwaarde, steun en aanmoediging die velen van jullie me hebben laten zien'. 

Platini heeft beloofd dat hij als FIFA-voorzitter onvermoeibaar zal werken 'in het belang van het voetbal'. 'Er zijn momenten in het leven wanneer je je lot in eigen handen hebt, zei Platina. 'Ik bevind mij nu in één van die beslissende momenten, op een moment in mijn leven en die rond de gebeurtenissen die de toekomst van de FIFA vormgeven', aldus Platini. 

Categorie:
Tag(s):