woensdag, 29. juli 2015 - 20:26 Update: 30-07-2015 8:17

Aanhoudingen bij grote politieactie in Limburgse Swalmen tegen voertuigcriminaliteit

Grote politieactie in Limburgse Swalmen tegen voertuigcriminaliteit
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Swalmen

Woensdagavond zijn er bij een gezamenlijke actie tegen bestrijding van voertuigcriminaliteit in het Limburgse Swalmen doorzoekingen bezig bij diverse loodsen en panden. dit meldt de politie woensdagavond.

'In het lopende onderzoek zijn tot nu toe vijf personen aangehouden en diverse voertuigen en auto-onderdelen in beslag genomen', aldus de politie.

Woensdagavond zijn politiemedewerkers gestart met doorzoekingen van diverse panden en loodsen in Swalmen. Aanleiding is een lopend onderzoek naar voertuigcriminaliteit, oftewel de diefstal en heling van auto-onderdelen en auto’s. 

Bij een terrein en de panden Aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord zijn politiemedewerkers bezig met doorzoekingen van twee woningen en bedrijfspanden. Daarbij zal uitvoerig onderzoek worden gedaan naar aanwezige auto’s en onderdelen op het terrein. Ook de woning van een aangehouden verdachte in Weert zal worden doorzocht.

Onderzoek

Naar aanleiding van informatie van de Duitse politie over de locatie van een gestolen auto, namen agenten maandag een kijkje bij een terrein met loodsen aan de Reubenberg. Na controle troffen zij op het terrein enkele gestolen auto’s aan. Hierbij zijn vier personen aangehouden. 

Daarop is de recherche gestart met een intensief onderzoek, waarbij op maandag en dinsdag ook nog twee locaties aan de Tolhuisweg onderzoek is ingesteld. Daarbij werd een verdachte aangehouden. Bij deze acties werden door agenten ook diverse gestolen voertuigen aangetroffen. Uiteindelijk resulteerde dit onderzoek tot de grote actie met diverse doorzoekingen van loodsen en woningen in Swalmen woensdagavond. 

Samenwerking

In het onderzoek werkt de politie nauw samen met het Openbaar Ministerie Limburg, de Belastingdienst en andere partijen. In de komende dagen en weken wordt er nader onderzoek verricht naar de herkomst van de aangetroffen goederen.

Provincie:
Blik op 112: