woensdag, 29. juli 2015 - 21:40 Update: 29-07-2015 21:47

Politie zet foto's eerste 10 relschoppers Schilderswijk online

Politie zet foto's eerste 10 relschoppers Schilderswijk online
Foto: EHF
Den Haag

Het rechercheteam dat de ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk onderzoekt, heeft de beschikking over camerabeelden van een groot aantal relschoppers. 'De komende weken worden elke woensdag de beelden van tien verdachten vrijgegeven. De eerste tien relschoppers staan nu online', meldt de politie woensdag.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt de politie de ongeregeldheden in de Schilderswijk op maandag 29 juni, dinsdag 30 juni, woensdag 1 juli en donderdag 2 juli. Er zijn tientallen personen aangehouden en inmiddels zijn er ook al meerdere relschoppers voor de rechter verschenen en bijna allemaal zijn zij veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen.

Beelden van verdachten

De politie heeft beelden van enkele tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden en is op zoek naar hun identiteit. Het gaat om personen die verdacht worden van openlijk geweld (bijvoorbeeld stenen gooien naar de politie), brandstichting, opruiing en diefstal (plundering van winkels). Betrokkenen hebben tot woensdag 29 juli de kans gekregen zich vrijwillig te melden bij een politiebureau.

Klik hier voor de foto's

 

Provincie:
Blik op 112: