donderdag, 30. juli 2015 - 9:49 Update: 30-07-2015 11:16

Dronken vader rijdt met kinderen de dijk in Twello af

Foto Dijk weggeslagen Stellendam | Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Twello

De politie heeft op woensdagmiddag 29 juli een man aangehouden die kort daarvoor betrokken was bij een ongeluk. De auto van de man lag onder aan de dijk aan de Meermuidenseweg in Twello.

Agenten kregen een melding van het ongeval en gingen op onderzoek uit. De bestuurder zat niet meer in de auto, maar hij kon wel achterhaald worden. De man bleek naar huis te zijn gelopen met zijn kinderen. Familieleden hebben zich over de kinderen ontfermd, ze raakten niet gewond.

Getuigen konden bevestigen dat de man in de auto zat op het moment van het ongeluk, daarom is de 40-jarige man uit Deventer aangehouden. Op het bureau in Twello blies de hij 955 ug/l, dat is meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

Nog een gevalletje

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een vrouw aangehouden, omdat zij onder invloed in haar auto reed. De politie trof acht kinderen in de auto aan.

Rond 00.35 uur kreeg de politie een melding dat een persoon onder invloed in een auto ter hoogte van de Spectrumdreef zou rijden. Agenten zagen de auto op de Terracottastraat rijden en gaven de bestuurster een stopteken. De 31-jarige vrouw uit Almere was zichtbaar onder invloed en was niet in staat om een blaastest op straat af te leggen. In de auto zaten acht kinderen. De vrouw werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De politie heeft zich om de kinderen bekommerd en deze op het adres van de vader afgeleverd. Ook op het bureau was de vrouw niet in staat een ademanalysetest af te leggen. Zij werd voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Provincie:
Blik op 112: