donderdag, 30. juli 2015 - 17:49 Update: 30-07-2015 20:17

Politiestaking dreigt met acties tijdens de Eredivisie

Foto van politie en voetbalsupporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

ElfVoetbal/BlikopNieuws-De start van de Eredivisie staat op losse schroeven. Vanwege acties van de politiebonden zijn er komend weekend rond de wedstrijden slechts weinig agenten beschikbaar.

Al maanden wordt door de politiebonden onderhandeld over betere voorwaarden voor het politiekorps. Echter leverden de gesprekken vooralsnog niets op en dus is het volgens de politie tijd voor nieuwe acties. 'De bonden roepen alle leden die van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus worden ingezet voor de begeleiding van Eredivisie-wedstrijden op om vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd hun werk neer te leggen', luidt de berichtgeving van de politie.

Het bovenstaande geldt overigens niet voor de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht. 'Let op: deze actie-oproep geldt NIET voor wedstrijden in Rotterdam. Begin juli vonden daar ook al de politieacties tijdens de Tour de France plaats en toen is met de burgemeester afgesproken Rotterdam de volgende keer als actielocatie over te slaan.'

De komende periode moet blijken of de burgemeesters het aandurven om met een stuk minder politiemacht op de been voetbalwedstrijden te spelen, of minister Ard van der Steur moet op korte termijn met een sterk verbeterd cao-bod over de brug komen... Het kabinet beloofde onlangs vijf procent loonsverhoging, maar de agenten willen ook andere veranderingen in de cao.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):