vrijdag, 31. juli 2015 - 15:55 Update: 31-07-2015 16:14

Dronken jongen (16) 's nachts gesnapt met auto van zijn vader

Dronken jongen 's nachts (16) gesnapt met auto van zijn vader
Foto: Archief EHF
Arnhem

Een 16-jarige jongen zonder rijbewijs is in de nacht van donderdag op vrijdag dronken achter het stuur in de auto van zijn vader door de politie aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

'Om die reden gaf een 16-jarige Arnhemmer donderdagnacht bij een politiecontrole een valse naam op', aldus de politie vrijdag.

Willemstunnel

Agenten zagen de jongen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.30 uur rijden door de Willemstunnel in Arnhem met nog twee inzittenden. Omdat de auto op naam stond van een persoon die duidelijk ouder was dan de bestuurder en de inzittenden steeds angstig achterom keken besloten de agenten de auto te controleren.

De bestuurder probeerde nog te ontkomen maar stopte uiteindelijk toch. Rijbewijs had hij niet bij zich, vertelde hij. En over zijn adres twijfelde hij naar het oordeel van de agenten teveel, zodat de aap toch uit de mouw kwam. De jongen wilde een vriendin (15) die al te laat thuis was naar huis brengen. De auto had hij zonder medeweten van zijn vader meegenomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: