vrijdag, 31. juli 2015 - 15:56 Update: 31-07-2015 16:02

Opnieuw auto afgebrand in Hoogeveen

Opnieuw auto afgebrand in Hoogeveen
Foto: Henk Brunink
Hoogeveen

In de nacht van donderdag op vrijdag is opnieuw een auto afgebrand in Hoogeveen. Dit keer betrof het een auto in de Dahliastraat. De brandweer doofde de vlammen met een bluskleed.

Hoogeveen wordt de laatste weken opnieuw getroffen door autobranden die vermoedelijk het werk zijn van een inmiddels gevreesde pyromaan. Het was een tijdje stil, maar de laatste weken is het weer raak.

Afgelopen woensdagochtend vroeg stond een container aan de Alteveerstraat in brand. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel uit. De politie heeft daarop direct het Burgernetmelding gedaan op de hoop dat mensen een mogelijke dader zien.

De politie doet er alles aan om de brandstichter te pakken maar vooralsnog zonder resultaat. De gevreesde pyromaan (of meerdere) slaat meestal 's nachts toe en heeft het vooral voorzien op auto's, caravans en aanhangers. Maar ook woningen lopen een potentieel risico.

De brandweer blust tegenwoordig een autobrand met een speciale blusdeken. Dat doen ze om sporen van de dader(s) veilig te stellen waardoor de politie beter inzicht kan krijgen naar de dader.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):