vrijdag, 31. juli 2015 - 16:28 Update: 31-07-2015 16:31

Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het eerst met eigen boot op Canal Parade

Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het eerst met eigen boot op Canal Parade
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Zaterdag vaart het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de eerste keer mee met een eigen boot in de grachtenparade van de Amsterdamse Gay Pride. Dit meldt het ministerie vrijdag.

Het thema van de VenJ-boot is ‘Share Justice – Security & Justice 4 all’. Met de deelname aan de Canal Parade benadrukt het ministerie het belang van de aanpak van homofoob geweld en het tegengaan van discriminatie op grond van seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Een brede vertegenwoordiging van het domein van Veiligheid en Justitie zal meevaren. Het gaat om politieagenten, gevangenispersoneel, medewerkers van de brandweer en de IND, ambtenaren van het ministerie, officieren van justitie en rechters. Ook het Meldpunt internet discriminatie is aan boord. Op de achterkant van de boot staat een oproep om melding te maken van discriminatie op internet.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt actief aan het verbeteren van de veiligheid en de juridische positie van LHBTI’s. Het gaat daarbij om onderwerpen als: de Transgenderwet, de wet Lesbisch ouderschap, het landelijk uitrollen van Roze in Blauw binnen de Politie, eenvoudiger aangifte kunnen doen, aandacht voor ouders van gelijk geslacht bij adoptie en het beter beoordelen van asielaanvragen van LHBTI’s.

Provincie:
Blik op 112: