vrijdag, 31. juli 2015 - 18:19 Update: 31-07-2015 20:30

Getest vaccin tegen Ebola werkt voor 100%

WHO: goede resultaten met vaccin tegen Ebola
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Genève

Het vaccin dat op dit moment in opdracht van de World Health Organization (WHO) wordt getest laat in een tussentijdse analyse zien dat het zeer effectief is tegen Ebola. Dit meldt de WHO vrijdagmiddag.

De onafhankelijke instantie van de internationale experts, de Data and Safety Monitoring Board, die de herziening uitvoert, adviseerde dat het proces moet worden voortgezet. Voorlopige resultaten van de analyses van deze tussentijdse gegevens zijn vrijdag gepubliceerd in het Britse tijdschrift The Lancet.

'Dit is een zeer veelbelovende ontwikkeling,' zei Dr. Margaret Chan, directeur-generaal van de World Health Organization. 'De credits gaan naar de Guinese regering, de mensen in de gemeenschappen en onze partners in dit project. Een effectief vaccin zal een zeer belangrijk hulpmiddel zijn voor de huidige en toekomstige Ebola-uitbraken'. 

Terwijl het vaccin tot nu 100% werkzaamheid bij mensen aantoont, is meer overtuigend bewijs nodig over het vermogen van het vaccin om de bevolking te beschermen voor wat 'kudde immuniteit' wordt genoemd. Daartoe hebben de Guinese nationale regelgevende instantie en de ethische toetsingscommissie voortzetting van het proces goedgekeurd.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):