vrijdag, 31. juli 2015 - 20:33 Update: 31-07-2015 20:37

Vier maanden cel voor relschopper (22) Schilderswijk

Vier maanden cel voor relschopper (22) Schilderswijk
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een 22-jarige man uit Bunnik is vrijdag door de Haagse politierechter veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk. Dit meldt de rechtbank Den Haag vrijdag.

Gebiedsverbod

Ook krijgt de man een gebiedsverbod voor de Schilderswijk en moet hij zesduizend euro betalen om de schade te vergoeden. De man was op 29 juni dit jaar een van de relschoppers in de Haagse Schilderswijk na het overlijden van de heer Henriquez.

Tijdens de zitting toonde de officier van justitie beelden waarop te zien is hoe een groep mensen in de omgeving van de Hoefkade een bouwkeet een groot vuur in duwt. De verdachte is één van hen. 

Stenen naar politie

Daarnaast moest de man voorkomen voor het gooien van stenen naar de politie. De officier eist een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. De verdachte werd op 20 juli buiten heterdaad aangehouden.

Bedreiging via Facebook

Woensdag 29 juli stond een 20-jarige Hagenaar voor de rechter omdat hij na het overlijden van Mitch Henriquez op zijn Facebook account een foto van een Haagse politieagent had geplaatst en de politieman met de dood bedreigde en beledigde. 

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 3 dagen met aftrek en een werkstraf van 60 uur tegen de man. Hierbij hield ze er rekening mee dat de man spijt heeft van zijn daad. De rechter veroordeelde hem conform de eis voor de bedreiging en de belediging.

Provincie: