zaterdag, 1. augustus 2015 - 8:46 Update: 01-08-2015 19:36

Politie Rotterdam schiet man neer die vuurwapen heeft

Politie lost schoten bij aanhouding man met vuurwapen
Foto: fbf
Rotterdam

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag schoten gelost bij de aanhouding van een man met een vuurwapen. De verdachte raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Rijksrecherche doet onderzoek.

Die nacht kwamen bij de politie diverse meldingen binnen dat er een man met een wapen rondliep op de Nieuwe Binnenweg. Rond 1.45 uur zagen agenten de man (25 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats) in een portiek een andere man bedreigen met een vuurwapen.

De agenten sommeerden de verdachte meerdere malen om het vuurwapen te laten vallen. De man weigerde echter gehoor te geven aan de waarschuwingen en bleef met zijn wapen dreigen, waardoor de agenten zich genoodzaakt voelden om te schieten. De man is gewond geraakt en is na aanhouding voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Het vuurwapen is in beslag genomen. De man die door de verdachte werd bedreigd (31 jaar, Rotterdam) is tijdens het incident ook gewond geraakt. Onderzocht wordt hoe dit is gebeurd. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis dezelfde nacht nog naar huis.

Zoals gebruikelijk is de Rijksrecherche ingeschakeld om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de zaak.

Provincie:
Blik op 112: