zaterdag, 1. augustus 2015 - 12:11

Jongens vinden met metaaldetector handgranaat Bergen op Zoom

Foto van auto EOD | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

Twee jongens hebben vrijdagmiddag 31 juli 2015 op een bouwkavel achter de Coupure met een metaaldetector een op scherp staande roestige handgranaat gevonden. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst hebben het projectiel op een braakliggend terrein laten ontploffen.

Een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom en zijn vriendje waren met een metaaldetector gaan speuren in een nieuwbouwwijk met verstoorde grondlagen. De handgranaat lag ongeveer een meter naast een bouwstraat op een diepte van ongeveer 20 cm. Ze groeven het projectiel uit en namen het mee. Een wandelaar wees hen op het gevaar waarna zij de granaat op een grasveld legden. De vader van een van de jongens waarschuwde daarop de politie. Het bleek te gaan om een erg geroeste Britse scherfhandgranaat die op scherp stond maar vanwege de corrosie niet meer werkte.

EOD

De agenten die ter plaatse kwamen hebben de Explosieven Opruimingsdienst gewaarschuwd. Medewerkers van deze dienst kwamen rond 18.10 uur ter plaatse en hebben de granaat op een braakliggend terrein laten ontploffen. De agenten hebben met de jongens en hun ouders gesproken over de risico's van het speuren met een metaaldetector.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):