zondag, 2. augustus 2015 - 9:07 Update: 02-08-2015 17:14

Brand verwoest bedrijf en diverse rallyauto's in Helmond

Zeer grote brand in Helmond
Foto: foto ter illustratie
Helmond

Een grote brand heeft zaterdagavond een chemisch bedrijf in Helmond verwoest. Het vuur brak uit rond 22.45 uur uit door onbekende oorzaak en sloeg al snel over naar andere bedrijven in hetzelfde pand.

Het pand van ADDAPT Chemicals mag als verloren worden beschouwd. In het bedrijf worden onder andere antischuimmiddelen voor lijm, inkt en verf gemaakt. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft uitbreiding van de brand richting de Zuiddijk weten te voorkomen. Er zijn nog af en toe steekvlammen zichtbaar. Dit komt door containers met olie die vlam vatten. Dit levert geen gevaar op voor de omgeving. 

Het sein brandmeester is nog niet gegeven, dit kan nog enkele uren duren.Iets na 5.00 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog bezig met nablussen. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen of asbest vrijgekomen, zo laat de gemeente weten. Maar rook is nooit gezond. ''Als u vandaag nog steeds rook of andere geur ruikt door de brand, dan kunt u het beste de ramen en deuren van uw woning gesloten houden.''

Een naastgelegen kantoor van een rallyteam brandde helemaal uit. Meerdere rallywagens zijn verwoest. Een ervan kostte alleen al anderhalve ton. De totaalschade is zeker anderhalf miljoen euro.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):