zondag, 2. augustus 2015 - 10:57 Update: 02-08-2015 19:59

Gevonden vliegtuigdeur blijkt ladder

foto van Malaysia Airlines | fbf
Foto: fbf
Réunion

Op het eiland Réunion in de Indische Oceaan leek het er even op dat opnieuw een deel van het vermiste toestel van Malaysia Airlines met vlucht MH370 gevonden was.

Diverse media berichte zondagochtend dat het mogelijk zou gaan om een vliegtuigdeur dat was aangespoeld. Vanmiddag volgde het nieuws dat het om een gewone ladder gaat en niks te maken heeft met een onderdeel van een vliegtuig. Dat heeft het hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten Azharuddin Abdul Rahman gezegd volgens de BBC.

Eerder deze week werd op het Franse eiland mogelijk een deel van de vleugel gevonden van het vermiste toestel. Een speciaal team onderzoekt of het inderdaad afkomstig is van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Ook werden er naast het vleugeldeel ook twee plastic flesjes gevonden, een van een Chinees merk mineraalwater en de andere van een schoonmaakmiddel. 

Het toestel verdween op 8 maart 2014. Het vliegtuig veranderde op nog onverklaarbare wijze koers waarna het van radar verdween. Aan boord zaten 239 passagiers en bemanningsleden, waarvan één Nederlandse vrouw. 

Categorie:
Tag(s):