zondag, 2. augustus 2015 - 14:42

Vader dronken achter het stuur met zoontje naast hem

Foto van blaastest alcohol politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Terneuzen

Dronken man rijdt met negenjarig zoontje in auto Terneuzen Een 46-jarige Belg is zaterdagavond omstreeks 21.40 uur op de Tractaatweg betrapt op het rijden onder invloed.

De bestuurder blies maar liefst 920 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het negenjarig zoontje dat bij de dronken man in de auto zat, is door zijn moeder opgehaald.

De politie kreeg zaterdag rond 20.10 uur al een melding dat een dronken Belgische automobilist met een kind in de auto ter hoogte van het zwembad op de verkeerde weghelft reed. Het voertuig werd toen niet aangetroffen. Later werd de auto gesignaleerd op de Informaticastraat. Agenten zagen de bedoelde auto slingerend rijden over de Tractaatweg richting Belgie. De bestuurder reed meerdere malen over de betonnen deelstrepen op de rotonde. Hij negeerde het stopteken, hoewel ook de geluidsignalen en blauwe zwaailamp werden aangezet.

Alcohollucht

Uiteindelijk hebben de agenten hun auto voor die van de Belg gezet en richting de berm begeleid. Er kwam een flinke alcohollucht uit de auto. Het zoontje van de man was overstuur en werd door de dienders gekalmeerd. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Belgische instanties zijn over het incident geïnformeerd.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):