zondag, 2. augustus 2015 - 17:23 Update: 03-08-2015 7:40

Oud-Maasstad Ziekenhuis opnieuw onderzocht op oude medicijnen

ziekenhuis
Foto: Maasstad Ziekenhuis
Rotterdam

Een team van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis heeft vrijdagmiddag een extra inspectie gedaan op het terrein van het voormalig Clara ziekenhuis. Hierbij bleek dat er grove inbraakmethodes zijn gebruikt en dat er op meerdere plekken onrechtmatig toegang is verschaft tot het terrein.

Uit gesprek met Stadstoezicht ter plekke blijkt dat ondanks dat het een verboden terrein is, het een aantrekkelijk gebied is voor jongeren. Ze beseffen mogelijk niet dat dit een gevaarlijk terrein is. Blijkbaar heeft dit oude gebouw een grote aantrekkingskracht op jongeren tijdens de vakantieperiode. De eigenaar heeft daarom besloten om vanaf vandaag bewakers met honden in te zetten om het pand nog optimaler te beveiligen.

Tijdens de inspectie zijn aanvraagformulieren voor onderzoeken voor patiënten aangetroffen. De documenten worden nog nader onderzocht. Er zijn geen medicijnen gevonden. De hoogbouw is vanwege de sloop niet toegankelijk maar dat deel volgt maandag onder begeleiding van de eigenaar.

Uit de bevindingen van vanmiddag blijkt dat de vorige inspectie onvoldoende is uitgevoerd. We zullen de situatie melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg want het is een leerpunt voor ieder ziekenhuis dat een groot gebouw verlaat. Ondanks het afzetten van het terrein blijkt inbraak moeilijk te voorkomen. Het Maasstad Ziekenhuis betreurt het dat door de inbraak deze commotie is ontstaan.

Categorie:
Provincie: