maandag, 3. augustus 2015 - 8:58 Update: 03-08-2015 9:02

Financiële topman Delta Lloyd treedt af, al hoeft het niet van de rechter

Delta Lloyd
Foto: Delta Lloyd
Amsterdam

De financiële topman van Delta Lloyd Emiel Roozen stapt op. Ook de voorzitter van de raad van commissarissen Jean Frijns treedt terug.

In het belang van de vennootschap heeft CFO Emiel Roozen besloten terug te treden en zijn functie per heden neer te leggen. De portefeuille van Emiel Roozen wordt tijdelijk verdeeld onder de leden van de Raad van Bestuur (RvB). De Raad van Commissarissen (RvC) van Delta Lloyd is voornemens nog dit jaar te komen met de voordracht van een nieuwe CFO. De voorzitter van de RvC Jean Frijns heeft zijn functie ter beschikking gesteld en zal per 1 oktober 2015 terugtreden.

23 miljoen boete

Delta Lloyd kreeg de boete van bijna 23 miljoen euro van de Nederlandse Bank de DNB nadat er op basis van vertrouwelijke informatie transacties waren uitgevoerd die in strijd waren met de regels voor een integere en beheerste bedrijfsvoering. De rechtszaak was aangespannen door Delta Lloyd en haar CFO als beroep tegen de maatregelen die DNB heeft genomen in 2014.

De verzekeraar verzette zich eerder nog fel tegen dat besluit. President-commissaris Frijns liep voorop om de boete aan te vechten. De rechtbank van Rotterdam onderschrijft in haar uitspraak de visie van DNB en bekrachtigt daarmee ook de door DNB aan Delta Lloyd Levensverzekering NV opgelegde boete. Het vertrek van Roozen had van de rechter niet gehoeven.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):