maandag, 3. augustus 2015 - 10:43

Cruijff: 'Het is een standaardregel dat je één tegen één speelt'

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

ElfVoetbal/BlikopNieuws- JOHAN CRUIJFF is verbaasd dat Ajax aanstaande dinsdag nog aan de bak moet in de return van tegen Rapid Wien.

In de derde voorronde van de Champions League wist het afgelopen week in Wenen een voorsprong en een overtalsituatie niet uit te spelen: 2-2.

"Ajax had maar niet door dat ze uit de comfortzone moesten komen. Dat er iets geforceerd moest worden om zo het maximale uit de wedstrijd te halen", zegt Cruijff in zijn wekelijkse column in de Telegraaf. 

"Het is eigenlijk een standaardregel dat je direct over het hele veld één tegen één gaat spelen, om zo vooral een voordeel voor de aanvallende spelers te creëren", legt Cruijff uit. "Die hoeven dan maar één man voorbij. Dat gaat in zestig procent van de gevallen mis, maar de keren dat het wel lukt, wordt het meteen link." Doordat dit niet gebeurde heeft Ajax een kans laten lopen om al zeker te zijn van kwalificatie voor de play-offs.

Ajax maakt weinig kans
Op de vraag of Ajax de groepsfase van het miljoenbal haalt, reageerde de meerderheid van de bezoekers van elfvoetbal.nl negatief. Ruim een derde denkt dat Ajax dinsdag het klusje tegen Rapid Wien wel zal klaren, maar vervolgens in de play-offs alsnog uitgeschakeld wordt. Ruim 25 % denkt dat Ajax dinsdag al zijn laatste wedstrijd speelt. 

Categorie:
Tag(s):