maandag, 3. augustus 2015 - 11:26

Hardrijder gaat er vandoor Amsterdam en laat passagiere achter

Foto van stopteken | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

In de nacht van maandag 3 augustus 2015 omstreeks 04:45 uur kreeg op de snelweg A10 ter hoogte van Durgerdam een auto een volgteken. De auto was geklokt op 160 km/u waar 100 km/u is toegestaan.

Het voertuig leek in eerste instantie te volgen, maar ging kort daarna er vandoor. Met snelheden oplopend tot 190 km/u volgde een achtervolging over de A10.

Bij Diemen nam de bestuurder de afrit en reed verder over de Gooischeweg richting Duivendrecht. Bij de Bijlmerdreef stopte het voertuig, waarbij het botste tegen de politieauto met schade als gevolg. De bestuurder en de bijrijder vluchtten te voet. Een 20-jarige passagiere werd door hen achtergelaten in het voertuig.

Duizenden euro’s boete

Ondanks een uitgebreide zoektocht zijn de bestuurder en de bijrijder niet meer aangetroffen. De reden van het vluchten is onbekend gebleven. De auto is veilig gesteld en kan door de eigenaar na betaling van de sleep- en stallingskosten worden opgehaald. Daarnaast worden voor alle gepleegde verkeersovertredingen tijdens de vlucht procesverbaal worden opgemaakt tegen de kentekenhouder. Het totale boetebedrag loopt naar verwachting in de duizenden euro's.

Provincie:
Blik op 112: