dinsdag, 4. augustus 2015 - 10:03

Strafrechtelijk onderzoek naar ongeluk Alphen aan den Rijn

Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ongeluk in Alphen aan den Rijn waarbij twee bouwkranen en een brugdeel omvielen en meerdere gebouwen beschadigd raakten.

Dat heeft Kitty Nooy, waarnemend hoofdofficier van justitie in Den Haag, maandagavond tijdens een persconferentie in Alphen aan den Rijn bekend gemaakt.

Het OM werkt in het onderzoek samen met de Inspectie van sociale zaken en werkgelegenheid. Het is op dit moment nog te vroeg om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval en of het ongeluk verwijtbaar is. Het gaat om een complex onderzoek waarbij meerdere partijen betrokken zijn, zowel bij de voorbereiding als in de uitvoering.

Drie personen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de werkzaamheden, hebben zich uit zichzelf gemeld bij de politie. Zij zijn als verdachten aangemerkt waardoor zij de cautie krijgen en recht hebben op een advocaat. Kitty Nooy benadrukte tijdens de persconferentie dat het nog veel te vroeg is om te concluderen dat er ook sprake is van mogelijke strafbare feiten. Het onderzoek zal vermoedelijk enige tijd gaan duren.