dinsdag, 4. augustus 2015 - 11:21

Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie geweldpleger

Foto van politie dienstwapen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Middelburg

Bij de arrestatie van een 35-jarige verdachte in Middelburg loste de politie twee waarschuwings-schoten. De verdachte wilde de agenten te lijf gaan met een houten paal. Er raakte daarbij niemand gewond. De man zit vast.

Twee agenten reageerden maandagavond 3 augustus 2015 om 21.00 uur op een melding van huiselijk geweld / vernieling in de Prins Willem Alexanderstraat. Het bleek dat de 35-jarige verdachte de woning van zijn ex wilde binnendringen. Er was een ruit gesneuveld. De kleding van de ex-vriendin was gescheurd en zat onder het bloed. De dronken verdachte had een bebloede hand en wilde de woning binnengaan. De agenten wilden dat verhinderen, maar de verdachte reageerde niet. Na de inzet van peperspray, pakte de man een houten schuttingpaal. Deze paal was circa 1,5 tot 2 meter lang en was voorzien van metalen hoekeinden.

Schoten

Hij ging hiermee de agenten te lijf en probeerde een van hen te raken. De agent kon de slagen ontwijken. Door twee waarschuwingsschoten in de lucht af te vuren, kwam de man tot bezinning. Hij gaf zich over en werd ingerekend. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Zijn ex-vriendin en de politieagenten hebben aangifte tegen hem gedaan.

Provincie:
Blik op 112: