dinsdag, 4. augustus 2015 - 11:34 Update: 04-08-2015 12:29

Betrokken bedrijven reageren op gebeurtenis Alphen aan den Rijn

Inhijsen brugdeel Alphen a/d Rijn gaat fout kranen vallen om, meerdere gewonden
Foto: Screenshot Youtube
Alphen aan den Rijn

Peinemann Holding uit Hoogvliet, de eigenaar van de omgevallen kranen in Alphen aan den Rijn, schrijft in een statement op haar website nog in het duister te tasten over de oorzaak van het ongeval.

''Wij zijn ontdaan door deze afschuwelijke gebeurtenis en onze gedachten gaan uit naar degenen die betrokken zijn zoals slachtoffers, omwonenden en anderszins betrokkenen.'' Over de kraanmachinisten kon het bedrijf alleen zeggen dat ze al jarenlang bij het bedrijf werkte. Verder wacht het bedrijf het onderzoek af dat nu in volle gang is. 

Ook het bedrijf BSB Staalbouw, dat verantwoordelijk is voor de constructie van het brugdeel heeft een verklaring gegeven.

''Ons bedrijf is daarbij betrokken; de brug welke gehesen werd is door ons bedrijf gefabriceerd. Op dit moment is er nog veel onduidelijk. Wij zijn ontdaan door deze afschuwelijke gebeurtenis en onze gedachten gaan uit naar degenen die betrokken zijn zoals slachtoffers, omwonenden en anderszins betrokkenen.''

Een derde firma die betrokken was bij het ongeluk, bouwbedrijf Mourik, liet eerder weten dat ze vanmiddag met een verklaring komt.