dinsdag, 4. augustus 2015 - 11:46 Update: 04-08-2015 13:19

Vrouw in Rotterdam meerdere keren beschoten en gewond geraakt

Politie doet grote wapenvondst in Loosdrecht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Dinsdagochtend is rond 09.00 uur in Rotterdam een 34-jarige vrouw neergeschoten door een man, vermoedelijk een bekende van haar. 'Dit gebeurde in de entree van een bedrijfsverzamelgebouw aan het Zuidplein waar het slachtoffer werkt', meldt de politie dinsdag.

'Zij is meerdere keren beschoten, gewond geraakt en overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is gevlucht in de richting van de Strevelsweg', aldus de politie.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart in de omgeving op zoek naar de verdachte. Daarbij is onder andere een politie helikopter ingezet. In de Sikkelstraat werd een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed en die is aangehouden. Hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben en is daarom direct weer vrijgelaten. 

Forensisch onderzoek

Op de plek van het schietincident heeft de Forensische Opsporing onderzoek gedaan en camerabeelden zijn veiliggesteld. Ook is er direct een Burgernet bericht verspreid met een oproep uit te zien naar de verdachte en het wijkteam Charlois deed een oproep om beelden ter beschikking te stellen. Getuigen van het incident zijn naar politiebureau Zuidplein overgebracht en daar gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):