dinsdag, 4. augustus 2015 - 22:38 Update: 04-08-2015 22:53

Ajax uitgeschakeld in voorronde Champions League

Ajax uitgeschakeld in voorronde Champions League
Foto: Archief FBF.nl
Wenen/Oostenrijk

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax is dinsdagavond voor de vierde keer uitgeschakeld in een voorronde van de Champions League. Na Celtic, FC Kopenhagen en Slavia Praag was Rapid Wien de plaaggeest voor de Amsterdammers.

De 2-3 nederlaag op eigen veld was een grote klap voor de ploeg van trainer Frank de Boer, die nu de Europa League ingaan. Het is nog allerminst zeker of de Amsterdammers ook in die Europese competitie de groepsfase weten te bereiken. Ajax moet nog een voorronde spelen om door te stromen naar de groepsfase.

Het gebeurde drie keer eerder dat Ajax in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld.

Celtic (2001/02)

Op eigen veld had het Ajax van Co Adriaanse geen schijn van kans tegen de Schotse topclub: 1-3. Celtic wist over twee wedstrijden met 2-3 te winnen. U leest het goed. In Schotland won Ajax nog met 0-1, maar dat bleek niet genoeg voor het bereiken van de volgende ronde.

FC Kopenhagen (2006/07)

Ook tegen het Deense FC Kopenhagen ging het mis. Erg mis. In Kopenhagen won Ajax nog met 1-2, door twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar. De groepsfase van de Champions League, toen was er nog geen vierde voorronde, was binnen handbereik, totdat de Amsterdammers thuis met 0-2 onderuit gingen.
 

Slavia Praag (2007/08)

In twee wedstrijden moest Ajax zijn meerdere erkennen in Slavia Praag. In de eigen ArenA verloren de Amsterdammers met 0-1, in Tsjechië verloor de ploeg van Henk ten Cate met 2-1 en was het veroordeeld tot het spelen in de UEFA Cup.

Rapid Wien (2015/16)

Een totaal onnodige uitschakeling, als Ajax in Wenen zich niet liet verrassen na een 0-2 voorsprong. Rapid, dat na de 1-2 zelfs met tien man speelde, kwam nog tot 2-2. In Amsterdam waren de Oostenrijkers met 2-3 te sterk. Ajax moest daardoor de Europa League in.

Categorie:
Tag(s):