woensdag, 5. augustus 2015 - 12:47 Update: 06-08-2015 16:28

Politie bevrijdt ontvoerd Nederlands kind (4) in Griekenland bij sekte

Sekteleider ontvoert kind (4) naar Griekenland
Foto: fbf
Doetichem

De Griekse politie heeft zaterdag op het Griekse eiland Patmos een vierjarig meisje uit Winterswijk uit handen van een sekte bevrijd.

Het meisje woonde bij een pleeggezin in Doetinchem en zou door haar moeder zijn meegenomen naar Griekenland alwaar ze samen met haar man een sekte runt onder de naam de sekte River of Glory.

De sekte was jarenlang actief in Winterswijk, maar vertrok dit jaar naar Griekenland. Daar veroorzaakten ze met name door nachtelijke duiveluitdrijvingen voor de nodige overlast voor de buurt.

De pleegouders deden aangifte bij de politie. Deze verspreidde een internationaal opsporingsverzoek. De politie in Griekenland wist het meisje te traceren en te bevrijden. Volgens de politie is het meisje in goede gezondheid aangetroffen en komt deze week nog terug naar Nederland. Justitie bepaalt later of de moeder strafrechtelijk wordt vervolgd.

De sekte Rivier of Glory is opgericht in 1992 door Dorien Visser (56) uit Zevenaar. Onbekend is nog of het meisje bij de sekte werd vastgehouden of elders in Griekenland. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):